Michèle Sioen is topbestuurder, zonder quota

Michele Sioen

Het Verbond voor Belgische Ondernemingen, met 50.000 lidbedrijven en goed voor 75 % van de tewerkstelling in de privésector, heeft een nieuwe Voorzitter, Michèle Sioen. Zij is CEO van Sioen Industries, een Belgisch topbedrijf. Dit mandaat voegt ze toe aan haar vele andere bestuursfuncties, die ze kreeg voor de invoering van wettelijke quota, waar ze tegen is.

Sioen Industries is een vrouwenburcht. Het familiale bedrijf wordt geleid door Michèle Sioen, vorig jaar nog kandidaat Trends Manager van het Jaar. De familie – vooral moeder Jacqueline Sioen-Zoete, Michèle en haar twee zussen Daniëlle en Pascale – controleert de onderneming met een belang van ongeveer 60 procent. De voorbije jaren bij de specialist in technisch textiel uit West-Vlaanderen waren moeilijk, maar vandaag heeft de marktleider sterke groeiambities. De topvrouw kiest resoluut voor continue innovatie in haar bedrijf. Met 70 miljoen euro cash  op de balans is het bedrijf actief op zoek naar overnames.

De Tijd publiceerde op 2 maart een overzicht van het aantal vrouwen in directiecomités en Raden van Bestuur binnen 90 Belgische bedrijven. Hoe Sioen Industries het doet in dat lijstje lees je hier.  Michèle Sioen zelf zetelt alvast in de Raden van Bestuur bij Belgacom, ING België en D’Ieteren.