Ik knap af op mensen die niet authentiek zijn.

Screen Shot 2014-12-10 at 19.14.33Op 10 december waren de straffe madammen te gast in het prachtige historische kader van de Faculty Club in Leuven. We werden verwelkomd door twee topdames in horeca en gastronomie. Directeur Tine Verhelst gaf een woordje uitleg over deze ‘room with a view’ die ze in 15 jaar tijd uitbouwde tot een topplek voor gastronomie en netwerking in de regio, vermeld in de Michelingids en de Gault Milliau. ‘We moeten hier niet werken, we mogen hier werken’ aldus Tine over haar werkplek, geclassificeerd als Unesco Werelderfgoed. Bij haar start was de KMO zwaar verlieslatend. Ze liet alle medewerkers mee nadenken over hoe het beter kon en kwam via echte co-creatie tot een knap resultaat. Authenticiteit staat daarbij voorop. ‘Faculty Club is een plek waar mensen met goesting komen werken… en elkaar goesting geven. Wie niet in dat plaatje past, die past niet in het team.’ Die goesting voelden we heel duidelijk bij de attente en vriendelijke ontvangst. Vicky Corbeels, zelfstandig sommelier, wijnschrijver en wijnconsulent schonk bijpassende wijnen van uitsluitend vrouwelijke wijnmakers bij de heerlijke gerechten aangeboden door Faculty Club. Ik ontmoette haar tijdens een avond met vrouwelijke entrepreneurs in Brussel, georganiseerd door Yamilla Idrissi. Vicky ontmoette Tine tijdens de Straffe Madammen lunch bij Claire Tillekaerts, FIT eerder dit jaar, waar Annemie Depuytd, KUL hen aan elkaar voorstelde. Twijfelt nog iemand aan de zin van netwerken? Vicky maakte enkele jaren geleden een opvallende carrière-switch, na 10 jaar als terrorisme-expert. De drang om haar eigen baas te zijn werd te groot. Met succes, want Vicky is dit jaar genomineerd als Wine Lady of the Year. Zij die er waren, weten dat ze deze prijs verdient. Stemmen dus, voor 10/1 via deze link. Ze deelde enkele wijntips:

  • kijk, wals in het glas, ruik en proef – in die volgorde
  • neem eerst een slok van je wijn, en proef dan pas het gerecht
  • kies je wijn in functie van de overheersende smaak in je gerecht, dat is niet altijd het hoofdingrediënt

En als uitsmijter een tip voor 2015 ‘Sherry is the new Gin’. Fijne feesten allemaal en tot volgend jaar, Elke Jeurissen Screen Shot 2014-12-10 at 19.16.01Screen Shot 2014-12-10 at 19.16.44Screen Shot 2014-12-10 at 19.17.09