Word jij één van de nieuwe VRT-experten op radio of tv?

Screen Shot 2015-01-13 at 09.28.40Op 3 maart, enkele dagen voor de Internationale Vrouwendag, plannen we een heel speciale lunch. De redactie van de VRT gaat op zoek naar nieuwe vrouwelijke experts voor radio en TV. Kom uit je kot en stel je vandaag nog kandidaat!

In 2012 was 33,8 % van de ‘sprekende actoren’ op Ketnet, Canvas en Eén een vrouw (actieplan diversiteit VRT), in 2013 ging het om 36,6 %. Dat cijfer is de afgelopen jaren onder impuls van Diversiteitsmanager Geertje De Ceuleneer flink gegroeid, maar het kan nog een stuk beter. Straffe madammen moeten dan wel uit hun kot komen. Nu is het moment daarvoor.

Journaliste en producer Geertje, die u nog kent van de Zevende Dag, organiseert deze lunch exclusief voor de straffe madammen club. Dankzij haar krijgen 15 vrouwelijke experten de kans zich kandidaat te stellen als nieuw schermgezicht. Tijdens de lunch bezoek je de tv-studio, maak je kennis met de redactie, krijg je concrete tips over interviews geven en leg je een korte screentest af. In de praktijk stel je jezelf voor de camera in enkele minuten voor en vertel je waarin jij expert bent. Zo kan de redactie meteen inschatten of je in aanmerking komt en zo ja, waarvoor ze je kan bellen in de toekomst.

VRT is specifiek op zoek naar nieuwe vrouwelijke experts over economie, financiën en begroting, politiek (maar geen actieve of ex-politica), technologie en wetenschap.

Ken jij een straffe madam die hiervoor in aanmerking komt of voel je je zelf geroepen? Stuur me dan je kandidatuur voor 20/2 via elke.jeurissen@glassroots.com. Graag een antwoord op volgende vragen:

  • wie ben je en wat maakt je tot een expert in je vak?
  • over welk onderwerp mag de VRT je bellen?
  • heb je een blog, een video over jezelf, ben je actief op sociale media, of publiceerde je al opiniestukken, artikels of een boek?

Ik kies samen met VRT 15 straffe madammen uit die de lunch mogen bijwonen. Daarna is het aan jullie om hen te overtuigen via de screentest.  Kom uit uw kot dames, het is nu of nooit!

Hartelijk,

Elke Jeurissen