Vrouwen nemen de VRT over

VRT 'Extra Mile'

STRAFFE-MADAMMENVOOR-PIETER

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op zondag 8 maart staan vrouwen dit weekend en maandag centraal in verschillende programma’s van de VRT-netten. Studio Brussel draait zondag enkel vrouwelijke artiesten en ook enkel vrouwen in Iedereen beroemd op maandag. Radio 2 maakt een extra aflevering van De zoete inval met een volledig vrouwelijk panel. Het journaal brengt zaterdag portretten van topvrouwen en onderzoekt zondag hoe het gesteld is het met de rechten van de vrouw.

Straffe Madammen

De VRT werkt hard aan de diversifiëring van experts in nieuwsprogramma’s. Zo is de database van de openbare omroep sinds deze week tweehonderd vrouwelijke experts in domeinen als politiek, economie en financiën rijker.

“Een evenwichtige en genderneutrale vertegenwoordiging op de VRT is belangrijk”, aldus diversiteitscoördinator Geertje De Ceuleneer. “Toen Elke Jeurissen van De Straffe Madammen ons aansprak om een van hun netwerklunchen bij ons te organiseren, vonden we dat een uitgelezen kans om nieuwe gezichten informeel te ontmoeten. Mogelijk zouden we…

View original post 295 more words