Outside your comfort zone is where the magic happens.

straffem 3Een avond in het kasteel van de Heerlijckyt van Elsmeren met 45 madammen. Het klonk geweldig, maar eerlijk gezegd, ik was niet zo erg op mijn gemak vorige week. Op de agenda: een mini workshop rond de kracht van vrouwelijke energie en het belang van vrouwencirkels. Que? Mensen die me kennen, zouden me het nuchtere, rationele type kunnen noemen. Mensen die me goed kennen, weten wel beter.

Annemie Colruyt en Tamara Lenaerts, de bezielsters van maandelijkse vrouwenfestivals, namen ons mee op een ontmoetingstocht met andere dames, maar toch vooral met onszelf. Waar zit die vrouwelijke kracht in elk van ons? Durven we die naar boven halen?

Verbinden, je lijf voelen, een nest bouwen, ja dat begreep ik wel. Maar waar zat die power? Ik zag veel vrouwen genieten en delen, maar ik werd er welhaast nerveuzer en nerveuzer van. Deze ervaring lag duidelijk buiten mijn comfortzone. Is dat erg? Helemaal niet.

Diverse ervaringen en verhalen delen, energie bijtanken, connecties maken, daar draait de straffe madammen club net om. Voor de ene is dat via een inspirerende, krachtige powertalk van een topmadam. Voor de ander is dat door je kwetsbaar op te stellen. Ik geloof dat je pas krachtig kan zijn als je je kwetsbaar durft opstellen. Beiden zijn nodig. Ook al voelt het soms wat raar. Bedankt Tamara en Annemie!

Elke