Een kijkje achter de schermen van de diplomatie – #StraffeM lunch 3/12

Foto_detijd_juni2014Wat is het verschil tussen politiek en diplomatie? Welke rol speelt Vlaanderen in het maken van Europese wetten? Hoe maken wij als klein land een verschil bij de VN of de NATO? Het antwoord op deze en andere vragen kom je te weten tijdens de Straffe Madammen lunch op 3 december in Brussel.

We zijn te gast bij de Belgische Permanente Vertegenwoordiging bij de EU, waar gastvrouw Julie Bynens , de ‘machtigste Vlaamse vrouw in de Europese instellingen’ ons een blik achter de schermen gunt tijdens een netwerklunch. Zo noemde Bart Eeckhout haar onlangs in dit interview in De Morgen. ‘Een regering is machtig, ik ben relevant’ zegt ze over haar rol.

Aansluitend luisteren we naar de straffe anecdotes van Warda El-Kaddouri. Als vertegenwoordiger van de Vlaamse Jeugdraad nam ze in oktober deel aan de 70ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York met Ban-Ki Moon, om te pleiten voor meer participatie van jongeren in het beleid.

Wil je erbij zijn? Zoals steeds zijn de plaatsen beperkt, snel inschrijven is dus de boodschap en kan via deze link. We starten om 12u en ronden af om 14u. Je bepaalt zelf hoeveel je wil betalen voor deze netwerklunch.

Graag tot dan,

Elke