Word als expert voor radio, tv en kranten bij de Expertendatabank

Screen Shot 2015-05-27 at 10.16.09Begin maart lanceerde de Straffe Madammen Club i.s.m. de VRT een oproep voor meer vrouwelijke experts op radio en tv. Zo’n 200 straffe experts stelden zich kandidaat op enkele weken tijd. Twintig onder hen maakten live kennis met de VRT eindredacteurs van de nieuwsprogramma’s. Het verslag en de reportages op Radio 1 en Terzake vind je hier . Ondertussen zie ik deze straffe madammen regelmatig opduiken op radio en TV en via opiniestukken op http://www.deredactie.be.

Word jij beschouwd als een expert in jouw vak, kan je het goed uitleggen en word je graag gevraagd voor interviews door de Vlaamse media?

Stel je dan nu kandidaat bij de Expertendatabank van de Vlaamse overheid. Je kan je inschrijven in de databank door zelf je profiel aan te maken via hun website. Dat kan via deze link .

Journalisten gebruiken die website wanneer ze op zoek zijn naar een gesprekspartner over een bepaald onderwerp. De website wil ertoe bijdragen om o.a. meer vrouwen in de media aan het woord te laten. Expertendatabank is een initiatief van de Afdeling Gelijke Kansen, Integratie en Inburgering van de Vlaamse overheid en wordt ondersteund door de VRT en de journalistenverenigingen.

Dit najaar komt er trouwens een tweede editie van de VRT lunch voor nieuwe, vrouwelijke experts. Noteer alvast 10 november in je agenda!

Succes!

Elke Jeurissen