Concentratie en focus via een app?

Screen Shot 2016-04-14 at 10.05.39

Honderd dingen aan je hoofd, elke dag opnieuw. Dat is eerder regel dan uitzondering bij ambitieuze vrouwen. Zo ook bij mij. Focus houden op je professionele doel is niet altijd even makkelijk, heb ik ondervonden.

De mate waarin je bij de les kunt blijven, je niet laat afleiden door impulsen en kunt focussen op de lange termijn, is een belangrijke factor voor succes in je leven, zo blijkt uit de Marshmallow-test van prof. Walter Mischel. Hij onderzocht in welke mate jonge kinderen kunnen weerstaan aan het opeten van een snoepje, met als beloning een tweede snoepje in het vooruitzicht. Je impuls controleren dus. In dit korte filmpje zie je wat er gebeurt.

Ook bij het realiseren van je professionele ambitie is focus houden essentieel. De handige app Headspace helpt daarbij. Meer hierover lees je hier, in mijn maandelijkse rubriek in Feeling magazine. Heb jij ook tips voor meer focus en concentratie? Ik hoor ze graag.

In de Feeling rubriek ontdek je nog tal van andere professionele tips en tricks en laat ik je kennismaken met interessante vrouwen in hun professionele rol en deel er verhalen die mij inspireren.

Inspiratie voor deze rubriek? Ik hoor het graag.

Elke Jeurissen