Zo word je een topspreker

Dit voorjaar gaf Ianka Fleerackers een workshop in de Straffe Madammen Academy. ‘Resonerend spreken begint bij jezelf’ was de titel. De essentie: je kan pas goed een boodschap overbrengen als je goed in je vel zit, of je nu voor 5 of 1000 mensen staat.

Dat betekent niet dat je niet zenuwachtig mag zijn, of onzeker. Dat overkomt immers de besten.

‘Elke keer als ik in de coulissen sta voor ik het podium op moet, denk ik bij mezelf dat ze gaan me doorprikken en vraag ik me af waarom ik dit doe. Ik heb vaak het gevoel ‘ik hoor hier niet’.

Screen Shot 2016-08-02 at 10.15.46Een uitspraak van niemand minder dan Sheryl Sandberg, COO en nr. 2 bij Facebook (uit haar boek Lean In, een aanrader).

Resonerend spreken gaat over connectie maken met hetgeen jou helpt om er te staan op het moment dat het er toe doet. Dat kan een lied zijn, een visueel beeld, een herinnering, een sterke uitspraak. ‘Waar springt je hart van over’ zoals Ianka het benoemde.

De 5 tips van Ianka die me het meest zijn bij gebleven, deel ik hier in mijn maandelijkse rubriek in Feeling magazine.

In de Feeling rubriek ontdek je nog tal van andere professionele tips en tricks en laat ik je kennismaken met interessante vrouwen in hun professionele rol en deel er verhalen die mij inspireren.

Inspiratie voor deze rubriek? Ik hoor het graag.

Elke Jeurissen