Vrouwelijke bestuurders? #zebestaanecht

 

1254-17296 Banner netwerkevent700x400 ed4

Wordt 2017 het jaar dat jij je kandidaat stelt voor een Raad van Bestuur of Adviesraad? 200 dames deden het je voor, 100 van hen namen deel aan onze netwerkmomenten met Stella P in 2016 in Gent en Brussel. 34 dames zijn na de eerste 2 edities opgenomen geweest in de shortlist van een bedrijf. En ondertussen tellen we 5 kandidaten die in 2016 gestart zijn in hun mandaat.

Op 18 mei organiseerde StraffeM samen met Stella P. de 3e editie, dit keer in de Antwerp Management School. Op de agenda: een inspirerende lezing van Jesse Segers en zijn visie op leiderschap, inspirerende workshops met o.a. Michèle Mees, pitchen voor de camera, een professionele fotoshoot én uiteraard veel netwerken en leren van elkaar. Op 22 november plannen we de vierde editie. En je kan je nu al kandidaat stellen!

 

Wat vonden zij ervan?

Els maes

Els Maes, Founder & Managing Director van Alnus bvba.
Els nam nam vorig jaar deel en is nu lid van de Raad van Advies bij Alsbo-Bossuyt.

Voor mij is het een privilege om te mogen zetelen in een Raad van Advies van een bedrijf.

Meedenken over de lange termijn en verdure professionalisering van een bedrijf geeft een gevoel van zinvolheid. Het grote voordeel is dat je dit samen met andere experts bespreekt om op die manier een ‘integrale’ kijk te garanderen.

Dhaeze_Els-2

Els Dhaeze, Founder & Managing Director van PITopia bvba.
Els nam nam vorig jaar deel en is nu lid van de Raad van Advies bij Aditco NV, Axxi en Helbig NV.

Je steentje bijdragen in een raad van advies doe je om met al je kennis en ervaring die je jarenlang hebt opgebouwd andere bedrijven te kunnen inspireren en ondersteunen.

Om dit goed te kunnen doen moet er een juiste dynamiek zitten in de raad,  moeten mensen van verschillende background en sterktes samengebracht worden.

Hier begeleidt Stella P niet alleen het bedrijf,  maar ook de leden om echte hefbomen te creëeren. Zo heeft Stella P mij niet alleen in contact gebracht met de CEO’s van deze bedrijven, maar zijn ze ook nog steeds een luisterend oor als ik met een vraag zit en dat is en blijft belangrijk.

Enkele deelnemers aan de tweede editie in Brussel hoor je aan het woord in deze video.

Het mag meer zijn dan 25 % niet?

Er zijn bijna 25 % vrouwen in de raden van bestuur van de 126 beursgenoteerde bedrijven op Euronext Brussel, tegenover net geen 20 % vorig jaar (bron: De Tijd). Bij de 30.000 Belgische KMO’s met meer dan 50 werknemers gaat het om 23% vrouwelijke bestuurders (bron: Roularta Business Information). De helft van hen heeft enkel mannelijke bestuurders. Meer diversiteit leidt nochtans tot sterkere bedrijven en betere resultaten, blijkt uit tal van studies.

Tijd om meer vrouwen zichtbaar te maken dus! En dat begint bij jou. Deelnemen kan enkel na selectie en kost 350 euro excl. BTW

Tot binnenkort?

Elke Jeurissen, Oprichter Straffe Madammen