Aantal #femalefounders stijgt met 35 % na actie met Startit@KBC

straffeM_startit_campagnebeeld

Van de nieuwste lichting 38 start-ups die in mei werden weerhouden om hun bedrijf te laten groeien bij de grootste accelerator van het land, hebben er 16, of 42 procent, minstens één vrouwelijke oprichter. Van de meer dan 500 startups die nu al deel uitmaken van de community van Start it @kbc heeft slechts 7 procent een female founder aan boord. Het aantal vrouwelijke ondernemers is dus met 35 procent gestegen.

De campagne die Start it @kbc samen met Straffe Madammen opzette om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren, werpt duidelijk zijn vruchten af. In dit artikel in Trends Magazine lees je er alles over.

Slechts één op de drie ondernemers in ons land is een vrouw, het trieste record van de laagste startersgraad in de hele Europese Unie. Start it @kbc sloeg de handen in elkaar met Straffe Madammen en lanceerde in maart een campagne om meer vrouwen aan het ondernemen te krijgen in het start-uplandschap, waar vrouwen het minst vertegenwoordigd zijn. Met de acties, opgebouwd rond vrouwelijke rolmodellen en mentoren, willen we de stereotypen rond vrouwelijke ondernemers doorbreken en een broodnodige mentaliteitswijziging realiseren. Tijdens een reeks gratis webinars deelden vrouwelijke ondernemers hun ervaring. De talrijke testimonials van #femalefounders kan je hier nog eens nalezen.

In augustus start een tweede wave van onze campagne om meer #femalefounders aan te trekken. Hou deze website in het oog voor data updates over de nieuwe webinars, waar vrouwelijke ondernemers hun ervaring en tips delen. Nu al een idee voor een eigen zaak? Indienen voor deze wave kan tot 17 oktober 2017. Of wil je liever mentor worden van de starters? Alle info vind je op www.startit.be 

Elke Jeurissen