Nieuwe verhalen van #femalefounders

straffeM_mugshot_isabelankeEen succesvolle carrière als advocaat opgeven om ondernemer te worden? Isabel en Anke deden het voor hun dertigste. En ze hebben nog geen dag spijt gehad.

We pakken opnieuw de draad op in onze #femalefounders reeks met Isabel Coppens (links) en Anke De Boeck (rechts), oprichtsters en zaakvoerders van CÎME, natuurlijke huidverzorging die je eerlijk mooi maakt!

Waarom ben je ondernemer geworden? 

Anke en ik (Isabel) werkten beiden als advocaat. We deden onze job graag, maar niet met voldoende passie. De maatschappelijke relevantie ontbrak. We wilden onszelf én een stukje van de wereld gelukkig maken. En natuurlijk was er twijfel … Maar op het moment dat we ons ontslag indienden, waren we nog geen dertig en dat hielp: we hadden toen nog niet te veel verplichtingen.

Wat heeft je het meest verrast?

De mensen die je ontmoet. Het is onvermijdelijk – wanneer je uit je kot komt als ondernemer ontmoet je heel veel andere ondernemers. En je omringen met mensen die allemaal voor hun droom zijn gegaan is super inspirerend.

Wat is jouw toptip voor een starter?

”Feel the fear, and do it anyway.”

Wij zijn niet over één nacht ijs gegaan. Maar als je voor die droom wil gaan, moet je op een bepaald moment gewoon springen. Als het een geruststelling kan zijn, wij hebben er nog geen dag spijt van gehad!

Heb je ook een idee voor een eigen zaak? 

Nu is het moment om dat idee voor te leggen aan andere starters. Het is niet door erover te zwijgen dat je idee beter wordt. Vanaf eind augustus leer via onze gratis webinars van andere starters en ontdek je hoe je dat idee kan omzetten in een concreet plan via de Community van Startit@KBC.

Dit voorjaar zetten we een eerste reeks webinars op, die je hier kan herbekijken. Heel wat deelnemers dienden hun business idee achteraf ook effectief in. Na onze eerste samenwerking dit voorjaar bleek 42 % van de nieuwe lichting startups minstens 1 female founder te hebben, zoals je kan lezen in dit artikelin Trends.

Meer info en inschrijven voor de webinars kan via deze link.