Inspiratiereeks #femalefounders

Wees klaar om heel veel fouten te maken en nadien ook weer verder te groeien. Dat is de enige manier om vooruit te geraken! Dat is het advies van Hanan Challouki  van Allyens en Mvslim.com in onze reeks verhalen over vrouwelijke ondernemers. Passie, doorzettingsvermogen en een gezonde dosis koppigheid blijken heel vaak de rode draad bij alle #femalefounders zoals je hieronder leest.

straffeM_mugshot_hanan

Nummer 11 in onze #girlboss reeks is Hanan Challouki. Ze is oprichter van Allyens en mede oprichter van www.mvslim.com Dit voorjaar won ze de Diwan Award voor beste starter. De oprichter van die Awards, Fatima Abbach, is trouwens ook een heel Straffe Madam.

Waarom ben je ondernemer geworden?
Ik wou bepaalde zaken in de communicatie en marketing veranderen en dan vooral de herkenbaarheid voor een breed en superdivers publiek. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich kan vinden in campagnes en reclamespotjes en merkte op dat er in België nog heel wat werk is op het gebied van inclusiviteit. Als je iets wil veranderen, kan je er zelf werk van maken. Ondernemen ging voor mij vooral over het inspelen op deze gigantische nood in onze samenleving.

Wat heeft je het meest verast tijdens je ondernemerscarrière?
Hoeveel ik heb bijgeleerd in een enorm korte periode. Ik heb een Master in de Strategische Communicatie, maar op de universiteit leer je niet hoe een onderneming draait en wat de grootste struikelblokken zijn. Het is een heel snel, maar ook een heel uitdagend leerproces. Het is alsof je een nieuwe taal leert (soms letterlijk) en daar haal ik toch enorm veel voldoening uit.

Wat is jouw top-tip voor iemand die zijn ondernemerscarrière wil beginnen?
Wees klaar om heel veel fouten te maken en nadien ook weer verder te groeien. Dat is de enige manier om vooruit te geraken!

 

straffeM_mugshot_annbertin

Nummer 10 in onze #girlboss reeks is An Bertin. Zij richtte in 1986 SBS Skill BuilderS , dat HR diensten aanbiedt voor het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van talent. 

Waarom bent u ondernemer geworden?

Mijn sterke motivatie om te starten groeide uit mijn overtuiging dat personeelsbeleid en HRM veel verder gaat dan loonberekening en terechtwijzing. De essentie is om de onaangesproken skills van werknemers te ontdekken en te ontwikkelen, om hen en ook de werkgevers de juiste structuren te bieden, en respectvol met hen om te gaan. Zo verhoog je hun motivatie waardoor de kwaliteit van je dienstverlening stijgt. Een aanpak die in het voordeel van alle stakeholders is.

Ik was ervan overtuigd dat ik bedrijven de nodige ondersteuning kon bieden om dat te realiseren. Bovendien heb je als ondernemer de mogelijkheid om zelf je agenda te beheren en zo gemakkelijker je professionele en persoonlijke leven op elkaar af te stemmen. Als moeder van 3 kinderen en met een echtgenoot met een drukke baan was dat voor mij belangrijk.

Wat heeft u het meest verrast tijdens uw ondernemerscarrière?

Hoe erg ik kan genieten van mijn ondernemerschap. Ondernemen stelt je voor heel wat uitdagingen. Het geeft me veel voldoening om te zien hoe mijn voortdurende zoektocht naar verbeterende vernieuwing, maar ook mijn inlevingsvermogen en mijn betrokkenheid leiden tot mooie resultaten en tevreden en loyale medewerkers en klanten.

Daarnaast mag je ook het belang niet onderschatten van de juiste stijl van leidinggeven wanneer je onderneming groeit. En ik heb ook geleerd om mijn eigen beperkingen te aanvaarden en zaken te delegeren.

Wat is uw toptip voor iemand die zijn ondernemerscarrière wil beginnen?

Toon ondernemerszin! Wees flexibel en leergierig, en ga voluit voor een onderscheidende dienstverlening. Heb de ambitie om almaar beter te worden en durf persoonlijke offers te brengen wanneer de belangen van je klanten of je medewerkers dat vereisen.


 

straffeM_mugshot_marjolaNummer 9 in onze #girlboss reeks is Marjola Maes. Onderneemster en mede oprichter van Degels Metal, een gezonde Vlaamse KMO in metaalrecyclage. Het voorbeeld bij uitstek van een selfmade woman afgestudeerd aan de universiteit van het leven met ondernemerschap in het bloed. Haar ambitie? De schroothandel terug sexy maken!

Waarom ben je ondernemer geworden?

Als ik terugblik was ik al bezig met ondernemen in mijn jeugdbewegingsbestaan: organiseren, verantwoordelijkheid nemen, netwerken, kaarten verkopen voor mosselavonden, zorgen dat de rekeningen klopten, doelen behalen, coördineren enzovoorts. Mijn ouders kwamen beide uit een ondernemers landbouwgezin.

Mijn vriend, en later man, was zelfstandig en heeft altijd achter de schermen meegeholpen, ook met ondernemen. Wijzelf hebben beide niet gestudeerd. Maar op de jobs die ik aannam klom ik wel altijd op tot gerant, filiaalleidster, rechterhand van, en op een dag rolde ik de onderneming rechttoe rechtaan binnen. Mijn man is de veldwerker in onze schroot en ik begon de boel te managen. We hadden toen 1 arbeider in dienst.

Wat heeft je het meest verast tijdens je ondernemerscarrière?

Je moet geen diploma hebben, maar zin om bij te leren wanneer het nodig is. En dat buikgevoel volgen. Veel uren kloppen als het moet is er zeker ook bij. Het grootste hekelpunt is medewerkers die afwezig tekenen om tal van redenen.

Je werk moet je passie en hobby zijn, geen karwei dus. Veel mensen kennen helpt omdat je op veel vlakken kan overleggen en daarna kan durven en doen. Vooral ook zelf kennis delen om veel terug te krijgen. Hoe meer je van je eiland komt, hoe verder je geraakt. En ja ook eens durven een risico te nemen, berekend weliswaar. Rond de tafel zitten om zaken te bespreken, dat helpt wel echt.

Wat is jouw top-tip voor iemand die zijn ondernemerscarrière wil beginnen?

  • Vooral heel graag doen wat je doet met passie, veel enthousiasme en een glimlach…
  • Een deftig businessplan!!!
  • Consequent zijn met je eigen regels en nooit met zorgen slapen gaan
  • Een meter/peter of coaching nemen
  • Niet alles zelf willen doen: laat je omringen door mensen die jou ondersteunen, niet die jij moet ondersteunen
  • Altijd je woord houden: doen wat je zegt en zeggen wat je doet en vooral wat je niet doet
  • Ervoor zorgen dat je onderneming zich onderscheidt van je concullega door een toegevoegde persoonlijke waarde van net-dat-ietsje-meer. Een mooie tas koffie geven of de telefoon opnemen met de glimlach, een gemeende weliswaar.

straffeM_mugshot_isabelanke

Een succesvolle carrière als advocaat opgeven om ondernemer te worden? Isabel en Anke deden het voor hun dertigste en startten met CÎME, natuurlijke huidverzorging die je eerlijk mooi maakt! Ze zijn nummer 8 in onze #girlboss reeks.

Waarom zijn jullie ondernemer geworden? 

Anke en ik (Isabel) werkten beiden als advocaat. We deden onze job graag, maar niet met voldoende passie. De maatschappelijke relevantie ontbrak. We wilden onszelf én een stukje van de wereld gelukkig maken. En natuurlijk was er twijfel … Maar op het moment dat we ons ontslag indienden, waren we nog geen dertig en dat hielp: we hadden toen nog niet te veel verplichtingen.

Wat heeft jullie het meest verrast?

De mensen die je ontmoet. Het is onvermijdelijk – wanneer je uit je kot komt als ondernemer ontmoet je heel veel andere ondernemers. En je omringen met mensen die allemaal voor hun droom zijn gegaan is super inspirerend.

Wat is jouw toptip voor een starter?

”Feel the fear, and do it anyway.”

Wij zijn niet over één nacht ijs gegaan. Maar als je voor die droom wil gaan, moet je op een bepaald moment gewoon springen. Als het een geruststelling kan zijn, wij hebben er nog geen dag spijt van gehad!

 

 


straffeM_mugshot_ann

Nummer 7 in onze #girlboss reeks is Ann Vancoillie, zaakvoerster van Aluvision en Creaplan. Aluvision biedt oplossingen voor standenbouw, Creaplan is dan weer actief in de standenbouw en interieursector. Ze won in 2012 de Womed Award en werd zo de vrouwelijke ondernemer van het jaar. De Womed Award zet een uitzonderlijke onderneemster in de kijker die minstens 5 jaar haar eigen zaak runt.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Ondernemen zit in mijn DNA; ik kom uit een ondernemersgezin. Voor mij was ondernemer worden een evidentie, ik heb er nooit aan getwijfeld… en bijna zelfs nooit bij stil gestaan.

Wat heeft je het meest verrast tijdens je ondernemerscarrière?

Ondertussen ben ik al bijna 20 jaar ondernemer. Ondernemen is een missie, die elke dag nieuwe verrassingen brengt. Ondernemen is geloven in de haalbaarheid/schoonheid van je dromen en dat zorgt elke dag weer voor schitterende verrassingen. Het is net die afwisseling, dat “nieuwe” dat ondernemers aantrekt. Iedere dag zijn er nieuwe uitdagingen en ambities die je vol passie aangaat!

Wat is jouw top-tip voor iemand die zijn ondernemerscarrière wil beginnen?

Ga voor je dromen – of zoals Eleonore Roosevelt (een vrouw!) dat zo mooi zegt: “the future belongs to those who believe in the beauty of theirs dreams”. Deze quote hangt dan ook in mijn bureau 🙂


straffeM_mugshot_suyin

Nummer 6 in onze #girlboss reeks is een interview met Suyin Aerts, een powerlady en zaakvoerster van X-Treme Creations (visueel marketing materiaal), freelance presentatrice/journaliste bij Kanaal Z en Canal Z en freelance host/moderator voor events. Daarenboven neemt voor het tweede jaar de rol van Voorzitster Artemis Brussel op zich.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Na een carrière als topsporter en actrice voor televisie kwam ik in de mode terecht. Ik combineerde deze job met een Postgraduaat Industrieel Ondernemersbeleid. De idee was om na deze studie zelf een bedrijf te starten in de mode.

Maar ik kreeg de offer I couldn’t refuse van mijn partner om mee in zijn bedrijf  X-Treme Creations te stappen dat toen al meer dan 10 jaar bestond. Een uitdaging, want ondernemen als koppel zou niet evident zijn zeggen ze in de wandelgangen vaak…. Maar wij bewijzen elke dag het tegendeel en dat was dus een erg fijne verrassing.

Als vrouwelijk rolmodel wil ik vooral andere vrouwen inspireren om zeker te gaan voor een leven als ondernemer. Je mag spijt hebben van wat je deed maar nooit van wat je nooit hebt gedurfd.

Wat heeft je het meest verrast tijdens je ondernemerscarrière?

Deze carrière is ook perfect combineerbaar met een gezin. Laat je dus niet het tegendeel aanpraten. Ik combineer mijn job als ondernemer nu ook met een freelance job in de media en ik ben voorzitter van een netwerk voor vrouwen.

Met een goede planning is er dus heel veel mogelijk. Waar een wil is, is een weg.

Wat is jouw top-tip voor iemand die zijn ondernemerscarrière wil beginnen?

Mijn tip: netwerk met andere ondernemende vrouwen want samen zijn we zoveel sterker.

Dat ze een #StraffeM is, dat is zeker: Suyin won in 2012 de Talent Award Vrouwen Marketing & Communicatie. En in 2015/2016 werd ze als Netwerkster van het Jaar uitgeroepen. Haar slogan luidt “…because to get the right answers it is essential to ask the right questions” (www.suyin.be). Meer informatie over het carrièrenetwerk Artemis Brussel vind je hier.


straffeM_mugshot_fadia

Nummer 5 in onze #girlboss reeks is een interview met Fadia Farat, al meer dan 15 jaar CEO van Facar Export, een familiebedrijf in de sector van het maritieme transport en handel in nieuwe en tweedehandswagens, actief in België, Congo, Angola, Dubai en Libanon. Ze is ook ondervoorzitter van FBEV en Vice-President van Belgian Transport Operators.

Waarom ben je ondernemer geworden?

In 1996 stierf mijn grootvader. Mijn vader, die sinds 23 jaar het ouderlijk nest had moeten verlaten en ver weg was van zijn ouders heeft de klap niet goed kunnen verwerken. De zaken begonnen slecht te gaan en financieel ging het alsmaar moeilijker. Mijn moeder, kon de druk van de zaak alleen niet aan en kreeg te kampen met gezondheidsproblemen. Ik was 19, en studente handelsingenieur aan de VUB. Op een winteravond in 1999, kwam de ambulance mijn moeke meenemen. Haar bloeddruk was enorm gestegen en ze moest opgenomen worden. Als een ijsblok stond ik daar te staren aan het raam toen de ziekenwagen wegreed…

De volgende dag ben ik opgestaan, ben naar de zaak gestapt, de deuren geopend en ben eraan begonnen. Zo, zonder teveel na te denken.

Nog hetzelfde jaar maakte ik van het logistieke departement (die initieel bedoeld was om de klanten een service te bieden door hun bij ons aangekochte wagen naar Afrika te krijgen ), het hoofddepartement. Na een paar jaar werden we de Nr 1 van de RORO-verschepers in België richting Afrika (Angola) met hoogtepunten tot 3500 wagens maandelijks.

De reden was dus een beetje een “force majeure”, maar “la force était avec moi” 🙂

Wat heeft je het meest verrast tijdens je ondernemerscarrière?

Hoe ondernemerschap van je een verantwoordelijk, sterk en gemotiveerd iemand kan maken, die steeds de problemen minimaliseert, leert haar team te motiveren, aan de kar leert te trekken ipv op de kar te gaan zitten,.. Kortom.. hoe ondernemen je een beter en positiever iemand laat worden.

Wat is jouw top-tip voor iemand die zijn ondernemerscarrière wil beginnen?

Volg je hart, wees positief, omring je door mensen die je raad kunnen geven, durf risico’s te nemen, leef en laat leven, wees een rechtvaardige en slimme leidster en vooral : geloof in jezelf!

Fadia stond vorig jaar tijdens een #StraffeM lunch voor het eerst als spreker op een podium. De naturel en authenticiteit van haar verhaal verbaasde iedereen. Als 19-jarige je universitaire studie opzeggen om met je broer het familiale bedrijf uit te bouwen vanuit de Kuregem wijk in Anderlecht, je moet het maar doen. Haar verhaal ontroerde. De strafste madam en de strafste mijnheer zijn mijn ouders. Ik ben dankbaar voor alle crises die ik heb meegemaakt. Dat waren net de momenten om te durven, risico’s te nemen en verder te investeren in ons bedrijf.’ aldus Fadia. De bedrijfsresultaten volgden ook, zoals ze uitlegt in deze korte reportage voor TV Brussel.


straffeM_mugshot_nathalie

Nummer 4 in onze #girlboss reeks is een interview met Nathalie Arteel, Leading Angel at Arteel Recognition Solutions, Entrepreneur, Motivational Speaker, Writer & Engagement Expert.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Ik wilde graag iets betekenen voor andere mensen en op mijn eigen benen staan. Ik kom zelf uit een arm gezin en herinner me nog steeds dat de deurwaarder aan ons deur stond om ons huis leeg te halen. Dit is iets dat ik nooit nog wilde meemaken.

Wanneer ik 19 was kreeg ik te horen dat mijn toekomstige schoonmoeder niet lang meer te leven had. Ik heb toen mijn studies stopgezet en ben in de zaak van mijn grootouders gekomen. Enkele jaren nadien is mijn man erin gestapt. Wij hebben van het kleine winkeltje met een omzet van 100.000 euro een bedrijf gemaakt met een omzet van 6.5miljoen euro. Dit in een bijzonder moeilijke markt.

Wat heeft je het meest verrast tijdens je ondernemerscarrière?

Één van mijn belangrijkste inzichten die ik gekregen heb is dat je heel duidelijk moet weten waar je naar toe wil. Je waarden, visie en missie moeten heel duidelijk zijn voor je verder gaat. Dit is je kompas. En op basis hiervan maak je al jouw beslissingen. Wat me verrast heeft is dat ik nooit had gedacht dat ik zoveel potentieel in mij droeg. Ik keek steeds op naar andere mensen en had zelf een heel laag zelfbeeld. Een gezond zelfbeeld en een goede zelfwaardering is de basis om successen te boeken.

Wat is jouw top-tip voor iemand die zijn ondernemerscarrière wil beginnen?

Get clarity: Zorg voor duidelijkheid

Invest to become the best: Investeer in jezelf

Always leave a plus: Laat steeds een ‘plus’ achter in elke situatie waarin je komt

Alle toptips van Nathalie Arteel lees je in haar boek Durf, leef & Onderneem!. Het is een grote bron van inspiratie met een handleiding voor een gelukkig, gezond en succesvol leven vol praktische en concrete tips voor avontuurlijke vrouwen. Het boek kan besteld worden via de traditionele boekhandel of via de website www.nathaliearteel.com


straffeM_mugshot_conny

Nummer 3 in onze #girlboss reeks is een interview met Conny Vandendriessche, owner van Stella P en Founder/co-owner House of HR (Accent jobs, Logi-technic, Abylsen, …).

Waarom ben je ondernemer geworden?

Begin 1995 werkte ik 5 jaar in de uitzendsector. Tijdens een moment van reflectie hakte ik de knoop door …  Steeds vaker kreeg ik het idee dat ik geremd werd in mijn enthousiasme.  Ik wilde initiatieven lanceren om onze klanten, bedrijven én uitzendkrachten, beter te bedienen. Vanuit de toenmalige directie werd ik hierin steeds vaker geremd. Ik was écht overtuigd dat we onze job beter konden dan de andere uitzendbedrijven!

Door zelf mijn eigen business in de uitzendsector te starten kon ik die ideeën vervolgens wél uitwerken en bijstellen waar nodig. Een eigen bedrijf gaf ons de flexibiliteit om ons sterk te onderscheiden van de klassieke spelers in de sector. We gingen ons als eerste focussen op de uitzendkrachten zélf, ons goed bewust van de demografische vooruitzichten in ons land en alert voor de war for talent die hieruit zou voortvloeien.  Andere spelers in de sector werkten nog steeds vanuit de benadering van bedrijven.  Het gaf ons bedrijf automatisch snel een sterke klantgerichte bedrijfscultuur/dna.

Toen we plannen en afspraken maakten rond het opstarten van ons bedrijf, ging ik aankloppen bij mijn ouders om de laatste financiële noden in te vullen. Mijn vader antwoordde me botweg dat hij mij geen geld zou toestoppen. Vrouwen konden in de perceptie van mijn vader géén ondernemer zijn, hooguit een ambachtelijke éénmanszaak runnen … Stel je voor hoe dit bij me aankwam ! Hijzelf had een succesvolle bloemenzaak, mijn tweelingsbroer zou hem automatisch opvolgen. In tegenstelling tot wat hij vermoed had, gaf dit mij een onwaarschijnlijke boost om het tegendeel te bewijzen.  Tot op vandaag is hij nog niet teruggekomen op zijn harde uitspraak.  Het blijft dan ook een rode draad in alles wat ik doe om het tegendeel te bewijzen.

Ik wou altijd al financiëel onafhankelijk zijn.  Ik zou doen waar ik zin in had, ik wou niet op de loonlijst staan van een ander … Ik wou zelf verantwoordelijk zijn voor mijn eigen keuzes en financiële vrijheid !

Wat heeft je het meest verrast tijdens je ondernemerscarrière?

Ik sta vaak versteld hoe moeilijk het is om mensen te motiveren. Werken mét mensen vraagt héél intense inspanningen – relaties opbouwen is van cruciaal belang bij het uitbouwen van een onderneming.  Netwerken is een werkwoord ! Ik heb mij daar heel snel in geskilld.  Mensen vertellen me soms dat ik een vlotte netwerker ben, maar neem van me aan, dat ik daar in de loop der jaren sterk aan gewerkt heb, in gegroeid ben …

Wat is jouw top-tip voor iemand die zijn ondernemerscarrière wil beginnen?

Weet wat joùw competenties zijn, en welke je niét in huis hebt ! Laat je omringen door een rechterhand of neem een partner mee in het verhaal die joù op dat vlak aanvult. Leer geven, delen ! Je krijgt er een pak voor terug …


Nummer 2 in onze #girlboss reeks is een interview met Vera Smets, Founder en Owner van Finance is Fun – Fincover, financieel expert, trainer & coach.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Ik wilde baas zijn over mijn eigen creativiteit. Dingen creëren en aanbieden zoals ik het wil, dat vond en vind ik nog altijd heerlijk!

Wat heeft je het meest verrast tijdens je ondernemerscarrière?

Echte verrassingen heb ik niet gehad. Misschien wel omdat ik wist dat ik het onverwachte tegemoet ging. Onverwachte ervaringen kunnen negatief of positief zijn. Van de positieve geniet ik ten volle. De negatieve laat ik even binnenkomen – lees: ik loop te sakkeren. Daarna probeer ik te zien wat ik kan leren. And then I move on!

Wat is jouw top-tip voor iemand die zijn ondernemerscarrière wil beginnen?

Feel the passion: Je moet veel passie voelen voor je project. Dat is de start.

Get real: Als wat jij wil doen al volop in de markt aanwezig is, moet je misschien je idee bijstellen. Zorg dat wat jij brengt anders is dan wat de massa doet. Als je nadenkt over dit verschil, ga dan in de schoenen staan van je klant. Vindt zij dit interessant? En vooral, wil zij daarvoor betalen?

Don’t go cheap: Ook voor prijszetting ga je in de schoenen van je klant staan. Het kan de klant niets schelen wat je product jou kost. Zij heeft enkel interesse in de meerwaarde die het haar brengt. Durf die waarde te vragen!! Vooral vrouwen trappen vaak in de valkuil van te lage prijzen te vragen, waardoor ze de groei van hun onderneming in de weg zitten.


Nummer 1 in onze #girlboss reeks is een interview met Carole Lamarque, Founding Partner bij Duval Union en auteur bij Lannoo Campus van het boek ‘Influencers’ .

Waarom ben je ondernemer geworden?

De toekomst is boeiend en onzeker, maar de beste manier om je toekomst te voorspellen is om hem zelf te maken. Ingrid De Clercq leerde me dat je innovators in corporate omgevingen moet beschermen (ring-fence your innovators) tegen de gang van zaken om ervoor te zorgen dat ze niet geassimileerd worden, maar dat ze hun toegevoegde waarde helemaal kunnen inzetten. Ondernemen heeft me de kans gegeven om te evolueren van intrapreneur naar entrepreneur.

Wat heeft je het meest verrast tijdens je ondernemerscarrière?

Als ondernemer zie je hoe divers mensen kunnen zijn, en dat openheid je de kans geeft om veel meer talent te ontmoeten dan in een gesloten omgeving. Een openheid die veel meer leeft bij mijn huidig vorm van ondernemen bij Duval Union, door een unie te zijn van verschillende ondernemers is de diversiteit in kennis, stijl, leeftijd, impulsen, connecties etc. vele malen groter. Ik ben helemaal verrast wat je in een ondernemend ecosysteem kan bereiken.

Wat is jouw top-tip voor iemand die zijn ondernemerscarrière wil beginnen?

Zoek een aantal mentors! Je mag je er niet voor schamen om professionele raad te vragen aan verschillende mensen die meer jaren op hun teller hebben. Daar zullen vrouwen bij zijn, en waarschijnlijk veel mannen. Om één of andere reden zijn vrouwen veel zuiniger met het helpen van elkaar. Bij deze een oproep aan alle dames: zodra je zelf iets kan bijbrengen aan een andere vrouw, doe-dat-dan-toch. Al was het maar omdat belangeloos hulp bieden aan iemand die het op het eerste zicht waard is gewoon ontzettend veel deugd doet.

Als ik, in alle bescheidenheid, jongedames nog een tip mag geven, dan raad ik ze aan om meteen zelfstandig te worden. Niet te lang twijfelen. De ondernemerswereld heeft nood aan diversiteit, maar daarnaast zal het hen ook meer flexibiliteit geven in het organiseren van wat ze graag willen doen met hun leven. Ikzelf ben pas recent overgestapt en ik heb aan mijn ervaringen als ‘intrapreuneur’ bij Shell, Proximus, Sanoma en Telenet wel een gevoel van trots overgehouden. Maar misschien had ik de overstap iets vroeger moeten maken. In ieder geval ga ik er nu even gedreven voor, als onderneemster.