Een coworking lab voor Straffe Madammen in 2018?

Een plek voor vrouwen om elkaar te ontmoeten, te werken, te co-creëren in een inspirerende omgeving. Je ziet ze meer en meer opduiken in grote steden, de exclusieve coworking labs ‘women only’. Wat opvalt is dat het altijd draait om een sterke community van mensen die elkaar inspireren en vooruit duwen, net zoals bij de Straffe Madammen. We zijn ondertussen met 2400 inspirerende vrouwen uit zeer diverse sectoren.

Willen jullie in 2018 ook zo’n #straffeM lab in België? Misschien kunnen die samen co-creëren? En starten met enkele popups? Hierbij alvast enkele plekken ter inspiratie.

Screen Shot 2017-12-14 at 09.57.09Tijdens de zomer van 2016 bezocht ik er voor het eerst eentje in San Francisco, The Hivery van Grace Kraaijvanger. Twee jaar later is haar plek door Domino Magazine uitgeroepen tot een van de beste coworking plekken in de wereld, zoals je kan lezen in dit artikel.

Vorig jaar in oktober, tijdens onze 72 HOURS RELOAD inspiratietrip met vrouwen in New York, ontdekte ik The Wing, een project van Audrey Gelman en Lauren Kassan met een duidelijke missie die erg op de onze trekt;

to create space for women to advance their pursuits and build community together

Screen Shot 2017-12-14 at 10.11.38Leden worden aanvaard na selectie en betalen een jaarlijkse bijdrage. Daarvoor kunnen ze onbeperkt gebruik maken van de werplek en deelnemen aan topevents met inspirerende vrouwelijke auteurs, politici, ondernemers, etc. net zoals wij al meer dan 50 keer deden met de Straffe Madammen. Vorige week kwam Venus Williams op bezoek in de reeks #succesmakers. Amper een maand na de opening was er al een wachtlijst en ondertussen zijn er 2 vestigingen in New York en komt de derde in Washington eraan.

Dit weekend spendeerde ook de krant De Tijd aandacht aan het fenomeen. We onderzoeken dus graag of dit ook iets is voor de Straffe Madammen in 2018. Een #straffeM coworking lab. Op een bestaande plek, bij bedrijven, een rondreizende popup, laat ons daar samen over nadenken.

Wie wil mee denken, ervaring en kennis wil delen of ideeën wil spuien, laat het me weten via onderstaand formulier.

 

Dankjewel voor jullie inspiratie,

Elke Jeurissen, Founder Straffe Madammen Club