Hanan Challouki wordt onze eerste gastcurator

IMG_0021Hanan Challouki (25), CoFounder van Allyens en van Mvslim wordt onze allereerste #gastcurator van de Straffe Madammen.

Zij werkt tijdens de maand maart actief mee aan onze missie om vrouwelijk talent zichtbaar te maken. Samen met haar vennoot Taha Riani Achhab haalde ze net de ’30 under 30″ lijst van internationale toptalenten in media en marketing van het magazine Forbes. Hanan kwam ook al aan bod in onze reeks #femalefounders die je hier nog eens kan lezen.

Wat is een gastcurator?

Concreet deelt vanaf 1 maart elke maand een andere gastcurator verhalen van vrouwelijke toppers die haar inspireren op onze Facebook pagina. Ze deelt haar eigen expertise of visie op de toekomst daarnaast in een guestblog op deze site.

Hanan geeft op 24 april ‘s avonds ook een workshop over ‘Inclusieve communicatie’. Noteer de datum alvast in je agenda, inschrijven kan vanaf begin maart.

Waarom is dit belangrijk?

Vrouwen zichtbaar maken in media, op congrespodia en in bedrijven, dat is ook in 2018 onze missie. “Ik kom er mensen tegen die ik nergens anders zou ontmoeten en die heel andere dingen doen dan ik.’ Dat hoor ik erg vaak als ik Madammen vraag waarom ze graag komen.

Het zit goed met de diversiteit in sectoren, beroepen, profit, nonprofit, overheid, academische instellingen, cultuur, etc. Maar de diversiteit in kleur en leeftijd van ons netwerk kan veel beter. Daar wil ik actief werk van maken in 2018, o.a. via de samenwerking met gastcuratoren.

Wat mag je in 2018 nog verwachten?

Ook dit jaar zetten we verder in op de maandelijkse netwerkevents en komen er 2 nieuwe inspiratietrips 72HOURSRELOAD i.s.m. Veerle Pappaert.

We werken ook verder samen met Stella P en Startit@KBC om al het talent bij vrouwelijke entrepreneurs en bestuurders verder te ontwikkelen.

Voor wie zich afvraagt wat we de voorbije jaren deden, deel ik hieronder graag wat cijfers. Op 4 jaar tijd groeide onze ‘tribe’ uit tot een zeer inspirerende gang van gelijkgezinde vrouwen met eenzelfde doel – elkaar vooruit helpen.

 

Screen Shot 2018-01-03 at 15.50.05

Vrouwelijk talent zichtbaar maken, kunnen we beter samen. 
DANKJEWEL aan elk van jullie die hiertoe bijdraagt.
Tot snel,
Elke Jeurissen, Oprichter Straffe Madammen Netwerk