Concertgebouw Brugge met CEO Katrien Van Eeckhoutte – schrijf je in 7/6

Screen Shot 2018-05-04 at 09.47.03Op 7 juni zijn de Straffe Madammen te gast bij Katrien Van Eeckhoutte, Algemeen Directeur van het Concertgebouw in Brugge.

Van de harde zakenwereld naar die van de fijnzinnige kunst: het lijkt een immense stap, maar voor Katrien Van Eeckhoutte lagen die omgevingen verrassend dicht bij elkaar. De West-Vlaamse maakte van haar hobby haar beroep toen ze – eerst als zakelijk directeur van Brugge 2002, later als algemeen directeur van Concertgebouw Brugge – de Breydelstad sterker dan ooit op de kunstkaart zette, met een focus op muziek en hedendaagse dans. “We willen elke dag een heel divers publiek via tal van activiteiten met kunst en kunstenaars in contact brengen.” Eigenlijk was Katrien Van Eeckhoutte zowat in de wieg gelegd om een vooraanstaande rol te spelen in het Vlaamse culturele landschap.

Ik stam uit een nest waar de liefde voor cultuur en kunst met de paplepel werd ingegeven. Mijn ouders namen ons veelvuldig mee voor daguitstapjes naar binnen- en buitenlandse steden, waar we regelmatig ook musea bezochten. Mijn vader houdt enorm van jazz en is een bevlogen klarinet- en saxofoonspeler, terwijl mijn broer in onze living haast elke zondagvoormiddag op zijn drumstel speelde. Onder meer dankzij die achtergrond, ontwikkelde ik een stevige passie voor kunsten. Als ik nu op reis ga, ga ik graag op ontdekkingstocht naar de culturele couleur locale.

Op 7 juni deelt ze haar visie op de rol van een kunstencentrum als het Concertgebouw in deze samenleving in volle verandering en biedt een blik achter de schermen van het prachtige gebouw van toparchitecten Robbrecht en Daem. De avond verloopt als volgt:

  • 18u15 – 18u30 Verwelkoming in de inkomhal
  • 18u30 Geleid bezoek (privé) aan Concertgebouw Circuit (www.concertgebouwcircuit.be)
  • 19u30 Einde van de rondleiding op Forum 6: ontvangst met aperitief & lezing door Katrien, met aansluitend netwerkreceptie met prachtig uitzicht op de Brugse binnenstad.

Er is plaats voor 50 Straffe Madammen. Snel inschrijven is de boodschap, inschrijven kan via deze link. Ken je iemand die er absoluut bij wil zin? Deel dit event dan met de hashtag #straffeM .

Graag tot binnenkort,

Elke Jeurissen

Founder Straffe Madammen