Op zoek naar verbinding, met Karin Heremans – 29/1

Op 29 januari zijn we vanaf 19u te gast in Antwerpen. We gaan dan in gesprek met Karin Heremans, Directeur van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen en Europees expert deradicalisering bij jongeren. Schrijf je nu in via deze link.

Karin gaat altijd op zoek naar wat ons bindt als mensen. In haar school ontstond het hoofddoekendebat 7 jaar geleden. Aan haar schoolpoorten staan recruteerders met slechte bedoelingen. Ze vertelt ons die avond over wat haar drijft, hoe ze erin slaagt om mensen met heel diverse achtergronden, culturen en religies toch te verbinden. En hoe ze elke dag werkt aan het vooruit duwen van alle jongeren in haar school, waar meer dan 100 nationaliteiten samen les volgen.

Karin Heremans is niet alleen atheneum-directrice maar ook ‘beleidscoördinator preventie-radicalisering en polarisering’ binnen het gemeenschapsonderwijs GO! en auteur van meerdere boeken over het onderwerp. Daarnaast leidt ze de Onderwijs-werkgroep van het Europese RAN-netwerk (Radicalisation Awareness Network), geeft ze als deradicaliserings- en depolariseringsexperte tal van vormingen en is ze actief binnen Ufungu, het deradicaliseringsnetwerk gesticht door Christophe Busch van de Kazerne Dossin. Ze is de auteur van meerdere boeken over het thema.

Een avond om niet te missen dus. Wees zeker van een plek en schrijf je vandaag nog in via deze link. Er is uiteraard een hapje en drankje voorzien en ruim tijd om te netwerken met andere Straffe Madammen.

Heel graag tot binnenkort,

Elke Jeurissen

Founder Straffe Madammen & Fierce Ladies