Tips voor de boekenbeurs

“Good Night Stories for Rebel Girls’, een New York Times bestseller. Een boek voor kinderen vol inspirerende verhalen over meisjes en vrouwen die het verschil maken. Omdat zoveel kinderboeken gaan over mannelijke helden. Voor wie een leuk geschenk zoekt voor meisjes of jongens. Volg ook hun (Engelstalige) podcast op http://www.rebelgirls.co


Screen Shot 2018-03-21 at 16.08.09

“Practical Wisdom for Women Who Want to Speak Up, Create, and Lead”, ook beschikbaar in het Nederlands.  Het boek “Playing Big’  zit boordevol herkenbare situaties die ons tegen houden om echt te gaan voor die grote ambitie. Ik interviewde de schrijfster Tara Mohr voor Feeling in San Fransisco in 2015. Van haar onthoud ik vooral de quote “Not everybody has to like you“.


Screen Shot 2018-03-21 at 16.12.33

Het levensverhaal van de COO van Facebook. Over de noodzaak om je mond open te doen in elke vergadering, en op elk moment, ook als dat niet van je gevraagd wordt. Over hoe vrouwen elkaar actief kunnen vooruit duwen op het werk en resoluut voor risico’s, leiderschap en ambitie mogen kiezen. Mijn favoriete quote uit dit boek is “I want every little girl who is called bossy, to be told she has leadership skills”.


Screen Shot 2018-03-23 at 16.54.30

Ondanks de vele inspanningen blijven meisjes in de minderheid in STEM-richtingen. Dit boek belicht de bijdrage van 50 vrouwelijke toppers in wetenschap, biologie, wiskunde, ruimtevaart, geneeskunde, etc. Je maakt kennis met bekende figuren zoals Marie Curie, maar ook minder gekende pioniers komen aan bod. Katherine Johnson bijvoorbeeld, de Afrikaans-Amerikaanse fysica en wiskundige die het traject van Apollo 11 naar de maan berekende.

Dit voorjaar publiceerde ik samen met Tine Maenhout zelf een boek over de kracht van vrouwelijk leiderschap. ‘Who run the world’ geeft je inzicht in het verhaal van vele leidinggevende vrouwen in bedrijven, de politiek, de gezondheidszorg en andere domeinen. Bij zowat iedereen komt volgende tip terug ‘durf springen’ en ‘kies een partner die je steunt in het realiseren van je ambitie’.

Veel leesplezier,

Elke Jeurissen, Founder Straffe Madammen & Fierce Ladies

http://www.fierce-ladies.com