Kalender activiteiten

Het is belangrijk dat straffe madammen elkaar leren kennen. Om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen, een duwtje in de rug te geven, samen te lachen. Eén keer per maand organiseren we daarom een informele bijeenkomst. Onze hashtag op twitter is trouwens #straffem. Dat staat voor straffe madammen en straffe mijnheren. Op onze Facebook pagina vind je een impressie van eerdere events in foto’s. Als je hieronder ‘volg blog’ klikt, krijg je automatische alle uitnodigingen in je mailbox.

Om onze events bij te wonen, is er geen vast lidmaatschap, maar een moreel lidmaatschap. Als jij bij de Straffe Madammen wil horen, dan help je zelf actief andere vrouwen. Op de agenda van het maandelijks netwerkevent : een of meerdere inspirerende, straffe madammen over hun expertise of vakgebied. Een maand voor het event staat de uitnodiging live en kan je inschrijven. ‘First come, first served’, je betaalt een bijdrage naar keuze. Bij vorige events was dat gemiddeld 30 euro. Voor specifieke activiteiten voor bv. vrouwelijke bestuurders en voor de trip 72HoursReload is er een vaste fee te betalen.

Noteer alvast deze data in je agenda:

  • Wanted #femalefounders. Op 24 augustus start de tweede oproep voor meer #femalefounders, i.s.m. Startit@KBC. Na de eerste campagne dit voorjaar, had 42 % van de geselecteerde startups minstens één #femalefounder. Kandidaat ondernemers zijn welkom voor ons startevent op het strand van Oostende na selectie! Inschrijven kan via deze link. Op 29 augustus, 7 en 14 september van 12u tot 14u kan je gratis webinars volgen over het opstarten van je eigen zaak. Meer details en inschrijven via deze link.
  • op 28 september zijn we te gast op de kantoorboot van HR Builders, met de visie van CEO Katrien Devos en Country Manager Belgium Lesley Arens over disruptie in HR. Inschrijven kan vanaf eind augustus;
  • 18-21 oktober 2017: de vierde editie van 72HOURS RELOAD, voor het eerst in Marrakech. Er is plaats voor 30 inspirerende dames. Een impressie van de eerste editie vind je hierAlle praktische details en inschrijven via deze link
  • 30 november: de vierde editie van “Vrouwelijke Bestuurders? Ze bestaan echt”. Dit keer bij Vlerick in Gent. Deelname kan enkel na selectie. Stel je nu al kandidaat via deze link
  • 22 februari 2018 achter de schermen van het VTM Nieuws, ontmoeting met anker Elke Pattyn en de redactie.

We waren de voorbije maanden te gast bij Microsoft, Sanoma Media, Triangis, Minister Annemie Turtelboom, bij Voorzitter Sabine de Bethune in de Senaat, bij Mobistar, bij Yamila Idrissi in het Vlaams Parlement en bij @MerelArtist en Edith Vervliet in Leonhard’s Gallery in Antwerpen, bij de vrouwelijke directie van Telenet, bij Rector Anne de Paepe aan UGent en bij 4 topmagistrates op het parket van Gent, bij Francoise Chombar CEO Melexis, bij Catherine De Bolle, grote baas bij de politie, bij Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade, bij enkele straffe madammen in de media, bij Wivina Demeester, Voorzitter van deSingel Kunstencampus, bij Villa Clementina met Maggie De Block, bij Amazone met Prof. Martine Van De Poel over vrouwelijk leiderschap, bij Prof. Elke Geraerts en Liesbeth Dillen over burnout, bij de straffe madammen van Atlas Copco, in de Faculty Club van Leuven bij Tine Verhelst met een wijndegustatie van Vicky Corbeels, bij straffe ambtenaren Brigitte Mouligneau en Elke Wambacq, bij de VRT redactie, bij BECI met ondernemers Fadia Ferhat en Marie Martens, in de Heerlyckeit met Annemie Colruyt en Tamara Lenaerts, bij Petra De Roos, MD van LDVUnited aan de Schelde, met Barbara Sarafian op Theater aan Zee, bij Dominique Leroy, CEO van Proximus, met Prof. wiskunde Ann Dooms bij iMinds, met Rika Ponnet, Tiany Kiriloff en Julie Van den Kerchove bij Feeling, bij Julie Bynens, hoofd van de Vlaamse diplomatie bij de EU, bij de Brewers of Europe met biersommelier Sofie Van Raefelghem, bij CEO Maud Van de Velde van 20th Century Fox met de avant-premiere van de film JOY en de avant-premiere van Hidden Figures, bij PMV met Prof. biotech Chris De Jonghe, bij Vente Exclusive over e-commerce met Patricia Ceysens, Nathalie Sintobin en Julie Van Der Bauwhede, bij sociaal onderneemster Zahia Belkhiri met Kaat Peeters van de sociale innovatiefabriek, bij Christine Van Rysseghem bij KBC met startups Codefever en Les Rebelles d’Anvers, bij Cronos met Else Kuipers, Rita Verreydt en Griet Barrezeele, bij Karine Van Doninck bij DRUUM over female entrepreneurship met Staatssecretaris Bianca De Baets bij DRUUM, Isabel Coppens van cosmeticamerk CIME, Kaat Blommaert van Le Fabuleux Marcel de Bruxelles, bij open Vld met Gwendolyn Rutten en Sofie Lenaerts over haar beklimming van de Mount Everest, bij Oona met topmarketeers Anit Van Eynde van LeviStrauss en Anouk Lagae van DuvelMoortgat, bij Martine Goossens, Secretaris-Generaal in het Vlaams Parlement.

elke sept 14Zelf een suggestie voor een netwerksessie met een straffe madam als spreker? Stuur me dan een bericht via elke.jeurissen@glassroots.com of @elkejeu.