Kalender activiteiten

Het is belangrijk dat straffe madammen elkaar leren kennen. Om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen, een duwtje in de rug te geven, samen te lachen. Eén keer per maand organiseren we daarom een informele bijeenkomst. Onze hashtag op twitter is trouwens #straffem. Dat staat voor straffe madammen en straffe mijnheren. Op onze Facebook pagina vind je een impressie van eerdere events in foto’s. Als je hieronder ‘volg blog’ klikt, krijg je automatische alle uitnodigingen in je mailbox.

Om onze events bij te wonen, is er geen vast lidmaatschap, maar een moreel lidmaatschap. Als jij bij de Straffe Madammen wil horen, dan help je zelf actief andere vrouwen. Op de agenda van het maandelijks netwerkevent : een of meerdere inspirerende, straffe madammen over hun expertise of vakgebied. Een maand voor het event staat de uitnodiging live en kan je inschrijven. ‘First come, first served’.

Noteer alvast deze data in je agenda:

  • 30 november: de vierde editie van “Vrouwelijke Bestuurders? Ze bestaan echt”. Dit keer bij Vlerick in Leuven, met Decaan Marion De Bruyne. Deelname kan enkel na selectie. Stel je nu al kandidaat via deze link
  • 18 december vanaf 19u het ondernemersverhaal van Nathalie Pompen, CEO en oprichter van CarréCouture in De Serre in Antwerpen. Inschrijven kan via deze link;
  • 22 februari 2018 vanaf 18u achter de schermen van het VTM Nieuws, ontmoeting met anker Elke Pattyn en de redactie in Vilvoorde;
  • Voorjaar 2018 nemen we een kijkje achter de schermen van het indrukwekkende Concertgebouw in Brugge, dat 15 jaar bestaat. CEO Katrien Van Eeckhoutte geeft haar visie op de internationalisering van het huis en de rol van cultuur in de samenleving. Met zicht op de skyline van Brugge!
  • 19-22 april 2018; de vijfde editie van 72HOURS RELOAD, in Sagres, Portugal. Er is plaats voor 50 Straffe Madammen. De vorige edities waren allemaal volzet. Praktisch info en inschrijven kan vanaf nu via deze link.
  • mei 2018: panelgesprek over Mobiliteit 4.0 met Katrijn Faket van Gartner en het Departement Mobiliteit van de Vlaamse overheid, in hun nieuwe gebouw op de Tour & Taxis site.

We waren de voorbije maanden te gast bij Microsoft, Sanoma Media, Triangis, Minister Annemie Turtelboom, bij Voorzitter Sabine de Bethune in de Senaat, bij Mobistar, bij Yamila Idrissi in het Vlaams Parlement en bij @MerelArtist en Edith Vervliet in Leonhard’s Gallery in Antwerpen, bij de vrouwelijke directie van Telenet, bij Rector Anne de Paepe aan UGent en bij 4 topmagistrates op het parket van Gent, bij Francoise Chombar CEO Melexis, bij Catherine De Bolle, grote baas bij de politie, bij Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade, bij enkele straffe madammen in de media, bij Wivina Demeester, Voorzitter van deSingel Kunstencampus, bij Villa Clementina met Maggie De Block, bij Amazone met Prof. Martine Van De Poel over vrouwelijk leiderschap, bij Prof. Elke Geraerts en Liesbeth Dillen over burnout, bij de straffe madammen van Atlas Copco, in de Faculty Club van Leuven bij Tine Verhelst met een wijndegustatie van Vicky Corbeels, bij straffe ambtenaren Brigitte Mouligneau en Elke Wambacq, bij de VRT redactie, bij BECI met ondernemers Fadia Ferhat en Marie Martens, in de Heerlyckeit met Annemie Colruyt en Tamara Lenaerts, bij Petra De Roos, MD van LDVUnited aan de Schelde, met Barbara Sarafian op Theater aan Zee, bij Dominique Leroy, CEO van Proximus, met Prof. wiskunde Ann Dooms bij iMinds, met Rika Ponnet, Tiany Kiriloff en Julie Van den Kerchove bij Feeling, bij Julie Bynens, hoofd van de Vlaamse diplomatie bij de EU, bij de Brewers of Europe met biersommelier Sofie Van Raefelghem, bij CEO Maud Van de Velde van 20th Century Fox met de avant-premiere van de film JOY en de avant-premiere van Hidden Figures, bij PMV met Prof. biotech Chris De Jonghe, bij Vente Exclusive over e-commerce met Patricia Ceysens, Nathalie Sintobin en Julie Van Der Bauwhede, bij sociaal onderneemster Zahia Belkhiri met Kaat Peeters van de sociale innovatiefabriek, bij Christine Van Rysseghem bij KBC met startups Codefever en Les Rebelles d’Anvers, bij Cronos met Else Kuipers, Rita Verreydt en Griet Barrezeele, bij Karine Van Doninck bij DRUUM over female entrepreneurship met Staatssecretaris Bianca De Baets bij DRUUM, Isabel Coppens van cosmeticamerk CIME, Kaat Blommaert van Le Fabuleux Marcel de Bruxelles, bij open Vld met Gwendolyn Rutten en Sofie Lenaerts over haar beklimming van de Mount Everest, bij Oona met topmarketeers Anit Van Eynde van LeviStrauss en Anouk Lagae van DuvelMoortgat, bij Martine Goossens, Secretaris-Generaal in het Vlaams Parlement en Katrien Devos en Lesley Arens op de kantoorboot van HR Builders.

elke sept 14Zelf een suggestie voor een netwerksessie met een straffe madam als spreker? Stuur me dan een bericht via elke.jeurissen@glassroots.com of @elkejeu.